Historie Bolier

Bolier is sinds 1958 gekwalificeerd als MaK Service partner.

In 1949 koopt Cees Bolier Machinefabriek Avontuur, in die tijd gevestigd in het centrum van Dordrecht. Cees Bolier doopt het bedrijf om tot Machinefabriek Bolier. In 1955 wordt de eerste MaK motor ingebouwd en drie jaar later opereert Bolier als een gekwalificeerd servicecentrum voor MaK scheepsmotoren.

Na tien jaar was de vestiging in het centrum van Dordrecht niet langer geschikt en in 1965 verhuisde Bolier naar de tweede Merwedehaven. Hier was ruimte genoeg voor verdere uitbreiding. Het huidige Bolier is hier nog steeds gevestigd. Moteurs Marine Mediterranée (MMM) is de officiële vertegenwoordiger voor de levering van nieuwe MaK motoren, reserveonderdelen en MaK-diensten in Frankrijk, Marokko, Algerije en Tunesië. MaK Méditerranée (in Marseille, Frankrijk) werd in 2005 door Bolier aangekocht.

Service Excellence Centre van Caterpillar & Certified Rebuild Centre

In 1999 wordt Bolier officieel een Service Excellence Centre van Caterpillar / MaK en in het daaropvolgende jaar (2000) krijgt het de kwalificatie van Certified Rebuild Centre voor het reviseren van remanufactured MaK producten.

Onderdeel Pon Power groep

In 2005 wordt Bolier onderdeel van de Pon Power Groep onder het moederbedrijf Pon. 

 

 historie_1