Historie Bolier

Bolier: bijna 65 jaar MaK service partner

In 1949 koopt Cees Bolier Machinefabriek Avontuur, in die tijd gevestigd in het centrum van Dordrecht. Cees Bolier doopt het bedrijf om tot Machinefabriek Bolier. In 1955 wordt de eerste MaK motor ingebouwd en drie jaar later opereert Bolier als een gekwalificeerd servicecentrum voor MaK scheepsmotoren.
Na tien jaar was de vestiging in het centrum van Dordrecht niet langer geschikt en in 1965 verhuisde Bolier naar de tweede Merwedehaven. Hier was ruimte genoeg voor verdere uitbreiding; er werden drie stevendokken gekocht voor het verrichten van schroef- en schroefasreparaties. Het huidige Bolier is hier nog steeds gevestigd.

In 1999 wordt Bolier officieel een Service Excellence Centre van Caterpillar / MaK en in het daaropvolgende jaar (2000) krijgt het de kwalificatie van Certified Rebuild Centre voor het reviseren van remanufactured MaK producten.
MaK Méditerranée (in Marseille, Frankrijk) wordt in 2005 door Bolier aangekocht. In hetzelfde jaar wordt Bolier onderdeel van de Pon Power Groep onder het moederbedrijf Pon. Klassebureau Germanischer Lloyd (GL) heeft Bolier de hoogste kwalificatie (platinum) toegekend in het Marine Service Assessment van Caterpillar.

 historie_1