Search
Close this search box.

Over ons

De geschiedenis van bolier

Bolier is van start gegaan in 1949 en sinds 1958 de officiële vertegenwoordiger van MaK scheepsmotoren in de Benelux en de Nederlandse Antillen. Daarnaast zijn we servicepartner voor Berg Propulsion en Napier producten.

Wij onderhouden en repareren MaK scheepsmotoren, Napier & KBB turbines en Berg Propulsion voortstuwingsinstallaties. Dat doen we in Dordrecht en op locatie, wereldwijd.

Onze dochteronderneming Moteurs Marine Méditerranée in Marseille is de officiële MaK vertegenwoordiger voor Frankrijk en de Franstalige landen van Noord-Afrika.

Onze historie

1949

Bolier is opgericht in 1949. Toen kocht Cees Bolier Machinefabriek Avontuur, gelegen in het centrum van Dordrecht, en doopte het om tot Machinefabriek Bolier.

1955

In 1955 werd de eerste MaK-scheepsmotor geïnstalleerd. 3 jaar later, in 1958, werd Bolier de officiële vertegenwoordiger van MaK scheepsmotoren in de Benelux en de Nederlandse Antillen.

1965

In 1965 verhuisde Bolier naar de huidige locatie, met meer dan genoeg ruimte voor verdere uitbreiding: de 2e Merwedehaven (Havennummer D563).

1999

In 1999 wordt Bolier officieel een Service Excellence Centre van Caterpillar / MaK en in het daaropvolgende jaar (2000) krijgt het de kwalificatie van Certified Rebuild Centre voor het reviseren van remanufactured MaK producten.

2005

In 2005 worden we met trots onderdeel van het familiebedrijf Pon. Eén van de grootste handels- en serviceorganisaties in Nederland, met een grote diversiteit aan activiteiten. In datzelfde jaar neemt Bolier Moteurs Marine Méditerranée in Marseille over. MaK Méditerranée is de officiële MaK vertegenwoordiger voor Frankrijk en de Franstalige landen

2017

Sinds 2017 zijn we officieel partner van Berg Propulsion en leveren we onderdelen & service voor alle voortstuwingsinstallaties van dit bedrijf.

2019

In 2019 lanceerden we het Engenius online platform. Het is de ultieme online plek om eenvoudig en snel nieuwe MaK onderdelen te bestellen en 24/7 inzicht te hebben in alle service projecten en documenten van uw MaK motor(en).

Grootste gespecialiseerde MaK werkplaats van Noord-West Europa

Onze werkplaats in Dordrecht, met een kade van maar liefst 140 meter lang, is niet alleen de grootste gespecialiseerde MaK werkplaats van Noord-West Europa. We werken er ook aan andere medium speed scheepsmotoren.

Reparaties, onderhoud en complete revisies worden snel en effectief uitgevoerd, omdat onze vakkundige monteurs beschikken over een uitgebreide voorraad van nieuwe en gebruikte onderdelen. Zo besparen we kosten en ligt jouw schip niet langer stil dan strikt noodzakelijk.

Kun je niet bij ons aanmeren? Dan komen wij gewoon naar jou toe! Waar je ook bent, je kunt op ons rekenen. We take care of it.

Bolier pand binnen

Platinum certificaat: Marine Service Assessment – Caterpillar

Caterpillar Motoren GmbH & Co. KG heeft Boiler de hoogste dealerkwalificatie (platinum) toegekend in het Marine Service Assessment.

Tevens is Bolier een door Napier erkende leverancier en reparatie- en revisiepartner voor Napier turbocompressoren en Napier turbo-reserveonderdelen.

Online platform
Engenius

In 2019 zijn we gestart met het online platform Engenius. Het is dé online plek waar je:
Bolier pand

Bolier is sinds 2005 onderdeel van Pon

Wij maken deel uit van het familiebedrijf Pon, één van de grootste handels- en serviceorganisaties in Nederland, met een grote diversiteit aan activiteiten. Pon richt zich onder meer op de automotive-, mobiliteits-, landbouw- en maritieme sector en op grondverzet- & wegenbouwmachines. Pon heeft maar liefst 16,500 werknemers verdeeld over 80 bedrijven en 450 locaties in 85 landen.

Contact

Wil je weten wat we voor je kunnen betekenen? Bel ons, of neem contact op via het contactformulier.

Je gegevens zijn succesvol verstuurd

We gaan voor je aan de slag!