Cat Propulsion Service

BOLIER IS UW PARTNER VOOR CAT PROPULSION ONDERDELEN & SERVICE

– Cat Propulsion onderdelen én service
– Optimale inzetbaarheid van uw Cat Propulsion installatie
– Snelle Cat Propulsion levering, overal ter wereld

Cat Propulsion, voorheen BERG Propulsion, heeft een behoorlijke geschiedenis. Zo begon Berg in 1912 met een scheepswerf op het Zweedse eiland Hälsö, net buiten Gothenburg. Vanuit daar werd in 1929 de eerste Cat Propulsion Propeller geleverd. In 1970 kwam BERG met de eerste tunnel thruster en bijna 40 jaren later –in 2009- werd de azimuth thruster gepresenteerd. BERG propulsion is in 2013 overgenomen door Caterpillar, waarmee tevens de merknaam is gewijzigd naar Caterpillar Propulsion. Sinds 1 april 2017 is Bolier verantwoordelijk voor de service & onderdelen.

Als uw partner voor Cat Propulsion service en onderdelen doet Bolier er alles aan om de optimale inzetbaarheid van uw Caterpillar Propulsion installatie te behouden.

We leveren de Cat Propulsion onderdelen zo snel mogelijk en overal ter wereld. Daarnaast helpt ons team met specialisten u graag verder indien uw Cat Propulsion installatie onderhoud of reparatie behoeft. Bolier voorziet de Cat Propulsion installaties van reparaties, revisies, docking assistentie, retrofits, optimalisaties en inbedrijfstellingen voor de gehele Pon Power groep.

Bolier verzorgt de onderdelen en service voor alle installaties van Caterpillar Propulsion.  Het betreft de installaties: MPP (Fixed pitch en controlled pitch), MTA, MTT, Twin Fin, Tug Package en MPC 800.

CAT PROPULSION SERVICE

Bolier verzorgt Cat Propulsion reparaties, revisies, docking assistentie, retrofits, optimalisaties en installaties. Denk aan:
• Het repareren van verstelbare Cat Propulsion schroeven, azimuth thrusters en boegschroeven op locatie.
• Het reviseren van Caterpillar Propulsion systemen in onze eigen werkplaatsen.
• Het assisteren bij scheepsdokkingen voor het onderhoud van Caterpillar Propulsion systemen.
• Het vervangen van bestaande Cat Propulsion installaties (i.v.m. veroudering).
• Het optimaliseren van bestaande Cat Propulsion systemen om brandstofbesparing  en een hogere efficiëntie te creëren door bijvoorbeeld innovatieve hydrodynamics.
• In bedrijfstelling van nieuwe Cat Propulsion installaties aan boord van nieuwbouw schepen en vervangingen/retrofits.

“We bieden de vertrouwde service zoals u die gewend bent van Bolier.”

EENVOUDIG EN BETROUWBAAR

De installaties van Cat Propulsion en de service van Bolier zijn voor u zo eenvoudig en betrouwbaar mogelijk, zodat er minder uitvaltijd is en minder onderhoudskosten zijn. De propeller is op een effectieve manier te optimaliseren, waardoor uw schip zo min mogelijk stil hoeft te liggen. Daarnaast faciliteren de Cat Propulsion systemen een continue bewaking van het vochtgehalte ter bescherming van het gehele schroefsysteem.

CONTACT

Heeft u een (aan)vraag of wilt u meer informatie ontvangen over onze dienstverlening met betrekking tot Cat Propulsion? Neem dan contact op via catprop@pon.com of bel ons op +31 (0)78 616 41 1