• nl
    • en

Maximale duurzaamheid en permanent lagere vervoerskosten

radar

Walter Huisman is 2012 in dienst gekomen met als doel de activiteiten van het shipmananagement in deze economisch zware tijden uit te werken en vorm te geven. Walter heeft Hogere Zeevaartschool in Rotterdam gedaan en heeft altijd gewerkt in de nautische sector. Voor hij bij Focus Shipmanagement begon, was hij o.m. werkzaam bij Damen Shipyards in Gorinchem en als directeur van CFL Shipmanagement in Utrecht. In die periode heeft hij kennisgemaakt met MaK motoren: Bolier is voor hem geen onbekende.

Over Focus Shipmanagement
Focus Shipmanagement BV is een onafhankelijk internationaal shipmanagement bedrijf voor de zeescheepvaart. Haar vloot bestaat uit moderne multipurpose schepen, in totaal 17 schepen, variërend van 3.000 dwt. tot 10.000 dwt. in grootte. Alle schepen in beheer van Focus Shipmanagement voldoen aan de huidige strenge veiligheids-en milieueisen en zijn onderhevig aan intensieve onderhoudsprogramma’s. Het bedrijf is gestart in 2005 en bij het bedrijf werken mensen met een scheepvaart- en financiële achtergrond. De diensten van Focus Shipmanagement omvatten het toezicht op nieuwbouw, onderhoud en reparatie, inkoop, crew management, HSE (Health, Safety & Environmental), financiële administratie en verzekeringen. Focus Shipmanagement is gevestigd in Sneek en in februari 2013 is in Dordrecht een filiaal geopend (Rotterdam).

Keuze voor MaK motoren sluit aan bij verminderen ‘carbon footprint
Toen Walter in 2012 in dienst kwam, is hij gevraagd de shipmanagement organisatie in deze tijden van crisis beter neer te zetten en vervolgens verder uit te werken. ‘Dat wil zeggen, we doen alle dagelijkse managementactiviteiten met uitzondering van de commercie. De bevrachting wordt geregeld door Vertom in Rhoon. Wat wij doen is het technisch management, de selectie en begeleiding van onze bemanningen, de (bouw)begeleiding op de werf/dol en de zorg voor de benodigde certificeringen en verzekeringen.’ Volgens Walter is de alliantie met MaK een bewuste keuze. MaK motoren staan bekend om hun duurzaamheid, lange draaiuren en zuinig brandstofverbruik. ‘Bijna al onze schepen zijn uitgerust met MaK motoren. Deels vanwege de technische specificaties, maar belangrijker nog vanwege de service die Bolier biedt’, zegt Walter. In vergelijking met collega leveranciers heeft Bolier in woord én daad de service hoog in haar vaandel staan.

Bolier: betrouwbare servicepartner
‘Wij hechten veel waarde aan betrouwbare partners’, aldus Walter. Focus doet om die reden onder andere zaken met Machinefabriek Bolier B.V. ’Bij Bolier is weinig verloop; het is een solide bedrijf met mensen die oplossingsgericht zijn en met je meedenken. Het is een bedrijf dat altijd zijn afspraken nakomt, bij problemen is een belletje voldoende. Je weet dan dat zij het voor je oplossen. Dat zijn zaken waarmee zij zich onderscheiden van andere motorenleveranciers’, zegt Walter. Loyaliteit over en weer tussen partners is belangrijk, zeker in tijden dat het economisch gezien minder gaat. Bolier is een partij die dan ook met je meedenkt.

Meer informatie over Focus Shipmanagement? Kijk op www.focusshipmanagement.com

logo_groen