Pon bedrijven zijn klaar voor de toekomst met Hybrid Solutions

De maritieme Pon bedrijven Bakker Sliedrecht, Pon Power, Bolier en EST-Floattech bundelen hun krachten met de introductie van Marine Hybrid Solutions tijdens Europort. Met dit concept bieden zij een aandrijf en energieoplossing waarin dieselmotoren, energieopslag en systeemintegratie worden gecombineerd.

In verschillende sectoren neemt de vraag naar steeds schonere aandrijvingssystemen toe. Net als in de auto-industrie staat ook in de scheepvaart inmiddels vast dat hybride oplossingen de toekomst hebben: diesel wanneer nodig, volledig elektrisch indien mogelijk en vaak een combinatie van deze twee.

Tijdens de Europort zal Marine Hybrid Solutions centraal staan bij de eerdergenoemde maritieme Pon bedrijven. Met de toenemende wens voor emissiereductie als gevolg van bewustwording en regelgeving biedt deze hybride aandrijving een sluitende business case die klaar is voor de toekomst.

De voordelen van een hybride oplossing zijn evident: zowel operationele kosten als emissies gaan omlaag waarbij ook de prestaties van het totale systeem verbeteren. De samenwerking tussen de verschillende maritieme Pon bedrijven resulteert in een totaaloplossing met bovendien een vertrouwd aanspreekpunt voor service en onderhoud.

Door het bundelen van krachten wordt een sterk geïntegreerd hybride totaalsysteem aangeboden voor een groot aantal verschillende schepen. Zo past Bakker Sliedrecht haar meer dan 90 jaar ervaring op het gebied van systeemintegratie toe. Pon Power en Bolier zijn daarnaast de vertrouwde partner voor dieselmotoren door ruime ervaring met de sterke merken Caterpillar, MaK en EMD. EST-Floattech is bovendien de betrouwbare leverancier van veilige energieopslag systemen met bewezen resultaat in elektrisch en hybride varende schepen.

Benieuwd wat Marine Hybrid Solutions precies inhoudt? Bezoek stand nr. 1204 op Europort van 7 tot en met 10 november in Ahoy Rotterdam.

Voor meer informatie over Hybrid Solutions kunt u ondertussen contact opnemen door te mailen naar info@marinehybridsolutions.nl of u kunt de website www.marinehybridsolutions.nl bezoeken.

image-2017-11-02