Merkhistorie MaK

MaK produceert al sinds 1922 scheepsmotoren en heeft een lange geschiedenis op het gebied van productie in Noord-Duitsland. Na de overname van Mak door Caterpillar MaK in 1997, zijn de faciliteiten in Kiel en Rostock een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum geworden voor de dieselmotoren van MaK en voor grote diesel- en gasmotoren die worden geproduceerd onder het handelsmerk van CAT.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=2vcZ8gb7PAA[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Oqf02t_8yuk[/youtube]

Kiel Engine Center
Het Kiel Engine Center in Duitsland is verantwoordelijk voor het machinaal produceren, bouwen, testen, verven en transporteren van de MaK M 20 C, M 25 en M 32 C scheepsmotoren in lijnuitvoering.  De motorblokken, kleppen, koppen en drijfstangen worden direct op locatie geproduceerd. De faciliteit is momenteel 68.200 m2 groot.

[youtube]https://youtube.com/watch?v=7OTT6_UnA08[/youtube]

 

Rostock Engine Center
De MaK fabriek in Rostock, Duitsland, werd overgenomen in 1999 en werd officieel omgedoopt tot “Caterpillar Motoren Rostock GmbH” in 2000. Vandaag de dag is Rostock Engine Center één van de meest moderne productiefaciliteiten in Europa. Op 22.500 m2 worden de VM 32 C, M 43 C en 43 C VM scheepsdieselmotoren vervaardigd.

 

[youtube]https://youtube.com/watch?v=r5x9ShJlETk[/youtube]

 

 

GIF MaK logo