Motoren

Bolier is dé officiële MaK dealer van de Benelux en biedt dan ook uitsluitend motoren voor dit merk aan. De MaK motor wordt in combinatie met een KBB of Napier turbine geleverd. Daarnaast bieden we de motoren aan als een pakket inclusief turbines en een Berg Propulsion installatie.

Voortstuwingsmotoren

Het assortiment MaK motoren bestaat uit middelsnel lopende scheepsmotoren die variëren van 1020 kW tot 18000 kW. De motoren kunnen breed binnen de scheepvaart worden toegepast; op droge ladingsschepen, tankers, containerfeeders, baggerschepen, offshore support-, visserij, short sea, ferry/roro en cruiseschepen. Bij Bolier kunt u niet alleen terecht voor MaK dieselmotoren maar ook MaK Dual Fuel of LNG motoren waardoor uw schip klaar is voor de toekomst en kan voldoen aan geldende missie-eisen. Alle MaK motoren zijn zowel geschikt voor het voortstuwen van het schip als voor het opwekken van elektriciteit, ook wel bekend als generatoren.

Generatoren

Naast de voortstuwingsmotoren heeft MaK ook generatoren in haar assortiment. De MaK generatoren kunnen ingezet worden in schepen en energiecentrales om energie op te wekken. De generatorsets van MaK hebben een lange levensduur waardoor ze u kwaliteit en zekerheid bieden.

Wanneer u voor MaK kiest, kiest u voor een betrouwbaar product van hoge kwaliteit. Bolier staat bekend als betrouwbare en ervaren partner.

Bovendien kunt u rekenen op uitstekende van service na levering van uw motor. Zo levert Bolier niet alleen originele (gebruikte) onderdelen maar voeren wij ook onderhoud en reparaties uit. De monteurs van Bolier hebben jarenlange ervaring waardoor zij efficiënt en betrouwbaar te werk gaan. Zo wordt uw stilligtijd zoveel mogelijk geminimaliseerd tijdens onderhoud en/of reparatie van uw MaK motor.

Regelgeving met focus op Selective Catalytic Reduction (SCR)

Het SCR systeem van MaK is speciaal ontwikkeld om te voldoen aan toekomstige IMO III-eisen. Het installeren en gebruiken van het SCR systeem is een duurzame oplossing om de NOx uitstoot te verminderen. Hierbij blijven de typische kenmerken van de MaK motor zoals efficiëntie en betrouwbaarheid behouden. Het MaK SCR systeem is een NOx-reductieoplossing bestaande uit een SCR-kamer, mengbuis, ureuminjectiesysteem en doseerkast

Wat zijn de voordelen van het SCR systeem?

  • One-stop IMO Tier III oplossing
  • Volledig geaccepteerde oplossing door maritieme certificeringsbureaus
  • Hoge gebruiksvriendelijkheid door gemeenschappelijke bediening en bewaking van MaK motor en SCR systeem
  • Gelijke onderhoudsschema’s van SCR systeem en motor

Regelgeving met focus op DF motoren (Dual-Fuel)

Dual-Fuel: een motor met een brandstofsysteem waarbij aardgas/biogas wordt bijgespoten in een dieselmotor. De Dual Fuel motoren van MaK hebben hetzelfde vermogen als de diesel varianten en hebben dus dezelfde trekkracht. Ze zijn daarmee op dezelfde en vertrouwde manier in te zetten voor iedere toepassing. Het grote verschil? Ze zijn milieu vriendelijker en voldoen zonder additionele systemen aan de hoogste IMO normen door een lagere uitstoot van NOx en CO2.

Pakketten

Bolier biedt ook totaalpakketten aan voor het volledige voorstuwingssysteem aan boord: MaK motor(en) in combinatie met Cat generatorsets en een Berg Propulsion installatie. Hierdoor heeft u maar te maken met een partij voor uw volledige voortstuwingssysteem en kan de scope goed op elkaar worden afgestemd.

MaK Onderhoud

Bent u niet op zoek naar een nieuwe motor, maar wilt u onderhoud (laten) uitvoeren? Dit is mogelijk bij Bolier. U kunt aanmeren in de haven van Dordrecht, maar de monteurs komen ook bij u op locatie voor zowel klein als groot onderhoud. Daarnaast kunnen de MaK onderdelen bij Bolier ook los besteld worden, zodat u zelf het (klein) onderhoud aan uw motor kunt plegen. Klik hier voor meer informatie over de services van Bolier.

MaK Onderdelen

Wilt u uw motor zo optimaal mogelijk laten functioneren gedurende haar levensduur? Kies dan voor het gebruik van originele MaK onderdelen. Bolier heeft een breed assortiment nieuwe onderdelen voor scheepsmotoren op voorraad. Daarnaast heeft zij ook een groot assortiment gebruikte MaK onderdelen. Klik hier (link naar pagina onderdelen) voor meer informatie over onze onderdelen.

 

 

Contact

Meer informatie?
T +31(0)78 616 4111
F +31(0)78 621 0393