How we take care of it. Veilig MaK’s onderhouden in uitdagende tijden.

Bij Bolier steken we de handen uit de mouwen, ook in deze uitdagende tijden. Maar kunnen wij gewoon service werkzaamheden uitvoeren? En hoe gaan wij om met de beperkte ruimte van een machinekamer? Frans Juhrend, technisch directeur van Bolier, licht het toe.

Er liggen op dit moment drie schepen aan de kade van Bolier voor service werkzaamheden aan hun MaK. Is dit ‘business as usual’ onderhoudswerk?

“We kunnen het werk aan boord van deze schepen uitvoeren, maar uiteraard op een aangepaste manier die de veiligheid van onze medewerkers en andere aanwezigen aan boord waarborgt.”

Hoe zorgen jullie voor deze veiligheid?

“We hebben veel maatregelen getroffen zoals het werken in geisoleerde shifts, het hanteren van de voorgeschreven hygienemaatregelen, extra schoonmaak van werkplekken en -gereedschappen, etc. Daarnaast volgen we de situatie en ontwikkelingen op de voet om te zien of de maatregelen nog voldoende zijn. De veiligheid van iedereen aan boord is heel belangrijk voor ons.”

Machinekamers zijn vaak relatief kleine ruimtes. Hoe gaan jullie hiermee om in relatie tot het houden van veilige afstand tot elkaar?

“We spreken in goed overleg met de opdrachtgever af hoeveel personen tegelijkertijd in de machinekamer aanwezig mogen zijn. Machinekamers verschillen in formaat en aan boord zijn vaak ook andere onderaannemers en leveranciers aanwezig. Afspraken zijn dan nodig om de veilige afstand tussen elkaar te waarborgen. We vragen onze medewerkers om te monitoren of aan de maatregelen wordt voldaan.”

Hoe ervaar je zelf de huidige periode?

“De huidige omstandheden zijn voor iedereen nieuw en uitdagend. Met zijn allen zorgen we ervoor dat we op een veilige manier toch klaar kunnen staan voor de klant. Ik zie dat team Bolier ook in deze omstandigheden de schouders eronder zet: we take care of it.  Daar ben ik trots op.”