Caterpillar lanceert dual-fuel MaK 34 DF motor

Caterpillar heeft aangekondigd dat zij een dual-fuel versie ontwikkelt van de reeds bestaande medium-speed motor M 32 C.

De MaK 34 DF heeft dezelfde footprint als de M 32 C en heeft een vermogen van 500 kW / cilinder op 720 en 750 rpm. De motor kan draaien op LNG, dieselolie en HFO en bereikt een toonaangevende efficiëntie bij gebruik van LNG.

“Het was belangrijk voor ons dat M 34 DF en M 32 C dezelfde footprint en systeem interfaces zou hebben. De M 34 DF is speciaal ontworpen om operators te voorzien van een hoog thermisch rendement voor de laagste totale operationele kosten”, zegt Detlef Kirste, MaK Product Definition Manager.

“De motor biedt een optimale load response en load stability naast talrijke ondersteunende functies, zoals remote monitoring-en motorsysteem diagnostiek. Dit helpt operators in hun dagelijkse onderhoudswerkzaamheden. Ons doel was om de typische kenmerken van MaK scheepsmotoren zoals betrouwbaarheid, veiligheid en efficiëntie te behouden, strevend naar een ontwerp dat gemakkelijk is te bedienen en te onderhouden. “

De eerste motoren kunnen worden geleverd vanaf oktober 2014. Dat is op tijd voor de nieuwe emissie-eisen omtrent zwaveluitstoot die per 1 januari 2015 in de ECA-gebieden zal gelden.

Download hier de brochure.

MaK M 34 Dual Fuel