Bolier tekent eerste MaK Power by the Hour onderhoudscontract met Van Oord

Bravenes Contract Signing

Van Oord en Bolier hebben hun eerste Power by the Hour service contract getekend voor alle MaK medium-speed-diesel motoren aan boord van valpijpschip de Bravenes. Met het tekenen van dit nieuwe contract brengen Bolier en Van Oord hun nauwe en langdurige samenwerking naar een volgend niveau.

De overeenkomst maakt het voor beide bedrijven mogelijk om te focussen op hun kernwerkzaamheden. Beide partijen kunnen on-site onderhoud effectiever plannen, wat operational excellence ondersteunt en ongeplande downtime minimaliseert. Daarnaast zal Van Oord profiteren van MaK’s laatste technologische ontwikkelingen waaronder updates voor prestatieverbeteringen. Jaap de Jong, Staff Director Ship Management Department bij Van Oord: “Door het afsluiten van het service contract kunnen we de inzetbaarheid van onze assets beter voorspellen. Tegelijkertijd kunnen we hierdoor focussen op datgene waar we goed in zijn. Door het streven naar optimale motorprestaties en de minimalisatie van het brandstofverbruik en emissies, zorgt deze CSA er bovendien voor dat beide partijen op een maatschappelijk verantwoorde manier kunnen handelen.” Gertjan Boer, Directeur bij Bolier: ‘Het Power by the Hour contract geeft ons de mogelijkheid nauwer samen te werken met onze klanten. Dit type overeenkomst ontzorgt onze klanten en resulteert in een verhoogde betrouwbaarheid van hun MaK assets tegen geoptimaliseerde kosten.”

Scheepseigenaren vragen steeds meer om wereldwijde service dekking en onderhoudscontracten op maat. Als onderdeel van de strategie zal Bolier nauw samenwerken met scheepseigenaren om dit soort maatwerkovereenkomsten verder te ontwikkelen.

Bolier:
Bolier is de officiële vertegenwoordiger van MaK en EMD motoren in de Benelux en de Nederlandse Antillen. Met bijna 70 ervaring heeft Bolier zich ontwikkeld tot wereldwijd leverancier van MaK oplossingen op het gebied van voortstuwing en services. Circa 50 vakkundige technici volgen klanten wereldwijd of zijn in Dordrecht werkzaam bij de grootste gespecialiseerde MaK werkplaats van Noord-West Europa.

Van Oord:
Van Oord is een vooraanstaande internationale maritieme aannemer gespecialiseerd in baggeren, maritieme engineering en offshore projecten (olie, gas en wind). Al meer dan honderd jaar is het bedrijf een innovatieve partner voor haar klanten in het helpen creëren van de infrastructuur van de wereld van morgen.